diumenge, 1 d’abril del 2007

Denúncia pública.


¿Què ha de fer un ciutadà honrat per a degustar un croissant de xocolata de veritat?. Doncs ho té cru. Aquest producte, de sempre s'ha compost d'un croissant amb una peça de xocolata fondant al seu interior. Vull denunciar l'actual tendència a substituir la xocolata, sense advertir-ho al consumidor que paga religiosament els seus impostos, per una mena de crema marronosa, tipus "praline", més pròpia d'articles de la bolleria industrial. Efectivament, cada cop més, quan demano aquest producte (originari de la Viena imperial i no pas de Paris com molts es pensen), tot i preguntar insistentment si realment està farcit de xocolata i rebre'n respostes afirmatives, se'm serveix un croissant amb aquesta crema que és qualsevol cosa menys xocolata. I m'allunyo de l'establiment capcot, incomprès i derrotat, somniant amb com de bé hauria començat la jornada amb un enyorat croissant de xocolata dels de tota la vida.

8 comentaris:

  1. Jordi, que n'ets de llaminer,això dels croissants de xocolata és cosa de mainada, els de veritat d'abans no en duien...
    A més, avui és diumenge de rams i els empordanesos mengem tortell, del que ens regalen els padrins si en tenim, o si no, a can Batlle en venen (la mona de pasqua també és sobrevinguda, de Barceloná, és clar, i fa més fi...)
    Tortell de massapà, Jordi, i dijous a brunyols.
    Una abraçada dolça
    Xoia

    ResponElimina
  2. I tant,de fet penso com la Xoia,crec que en aquesta aparença de politic modern i rígid, a vegades(es el que transmeten les fotos dels diaris),tens un aspecte tot punyetero i gormand,tot i que estic d'acord que es dia de tortell i bunyols,defenso la xocolata,pero la de veritat...aquella negre amb un punt d'amargant que et pot fer canviar el dia.
    Una noia que adora la xocolata.

    ResponElimina
  3. Noia que adores la xocolata, precisament després de llegir el teu comentari he sabut que segons un estudi científic la xocolata és més excitant i provoca una acceleració més elevada dels batecs del cor que no pas un petó. Ho diu la BBC a: http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/science/newsid_6559000/6559475.stm

    Salutacions xocolateres

    ResponElimina
  4. perdó, l'adreça correcta és:

    http://news.bbc.co.uk/go/pr/fr/-/hi/spanish/science/newsid_6559000/6559475.stm

    ResponElimina
  5. Home Jordi,no se que dir-te he mirat adreça que m'has facilitat,que vols que et digui...molta ciencia...de fet aquest estudi no hi ha cap DR. que ho demostri.
    Pero per els meus coneixements,la xocolata negre amargant,amb percentatge alt de cacau produeix un efecte serotinergic,el causant dels batecs del cor,pero sincerament...t'ho creus lo de l'estudi?
    Que s'ha fet d'un petó de peli sota la lluna i sentir els batecs a quatre mil per hora?
    I per idealitzar més,despres un tall petit de xocolata...
    La noia que adora la xocolata.

    ResponElimina
  6. Em pensava que hi hauria més comentaris sobre la xocolata,pero aprofito per dir-te que passis un bon sant Jordi.
    la noia que adora la xocolata.

    ResponElimina
  7. Gràcies. Què més vols que comentem sobre la xocolata, a part que de vegades provoca erupcions cutànees?

    ResponElimina
  8. M'agrada la descripció que fas en el blog de la sensació que tens al saborejar un bon llibre al silló de casa,una de les meves distraccions des de que he posat seny,això em diuen,és el de xafardejar articles i estudis sobre coses que per el treball,i de vegades per iniciativa lúdica,em desperten curiositat.
    Amb això vull dir, que home de la xocolata en treuriem hores i hores de conversa,i segurament amb una canya ben freda en una terrassa,inclús filosofariem.En el lèxic quasevol paraula pot ser motiu de conversa,evidentment que tot depen de la relació o importància o sensació de la paraula.En aquest contexte,tornant a la paraula xocolata,estic fent un master ,a UAB,i es impresionant l'ús "farmacologic" que tè aquest antic aliment,a veure amb el sexe abans i despres.
    Total que segurament,hi ha gent més predisposada a llegir i fer comentaris sobre politica i crítiques sobre el tema, que parlar d'una cosa com la xocolata.
    De veritat penses que ara ja només podem parlar dels granets que fa sortir la xocolata?
    Si vols t'aporto idees.
    La noia que adora la xocolata.

    ResponElimina