divendres, 12 d’octubre del 2007

A Frankfurt els catalans ens hem agradat.

Viatge llampec d'un dia a Frankfurt. Insuficient per a captar l'impacte real a Alemanya del protagonisme de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre. I encara més insuficient per conèixer el nivell de negocis editorials en favor dels nostres editors i escriptors, ja que en definitiva aquest hauria de ser el principal indicador d'èxit de la participació a la Fira.

En canvi sí que tinc la percepció que la nostra participació a Frankfurt està resultant positiva en termes de psicologia col·lectiva. I és que començant pel gran discurs inaugural de Monzó i continuant per l'èxit organitzatiu de totes les activitats programades per l'Institut Ramon Llull, es pot afirmar que els catalans ens hem mirat i, vés per on, en aquesta ocasió ens hem agradat.

A Frankfurt, d'altra banda, vaig tenir ocasió de participar en l'obertura d'una mostra de dibuixos de diversos paisatges empordanesos de Günter Grass, realitzats per l'escriptor durant una estada a la Plaça de Madremanya el 2004 (vegeu notícia a El Punt i a Diari de Girona), així com en el sopar ofert pels joves cuiners gironins al Sónar de Frankfurt (informació a Diari de Girona i a El Punt).

No voldria acabar sense afegir-me a les felicitacions a Quim Curbet per la seva inspirada, elegant i pedagògica iniciativa del Frankfurt al Konig.

1 comentari:

  1. Desconeixent aquests detalls, i des de la distància, s'ha de reconèixer que Cultura s'ho ha treballat, i ha fet una bona feina!

    ResponElimina