diumenge, 4 de febrer del 2007

Pere Blasi

Vull felicitar l'ajuntament de Torroella de Montgrí, i a tots els torrellencs i torroellenques, per la decisió d'atorgar a la nova biblioteca municipal el nom de Pere Blasi, d'acord amb la consulta popular realitzada. Donant-li el nom d'aquest important equipament cultural, el municipi novament homenatja una persona que deixà una emprempta que en bona part encara perdura a la vida cultural, social i política del poble.

En un post al seu bloc, en Miquel Bofill recull el perfil d'aquest geògraf i renovador de la pedagogia i que fou diputat d'ERC al Parlament republicà. Jo voldria afegir que en Pere Blasi s'uneix al grup de parlamentaris baix-empordanesos format per Fàbrega i Pou de Palamós -únic parlamentari afusellat pel franquisme a banda del president Companys- i Josep Irla, de Sant Feliu de Guíxols, que caracteritzaren la seva acció pública per l'austeritat, la coherència, la defensa dels més febles i una profunda estima al país i a la seva gent.

És bó que tinguem ben present el seu exemple.

2 comentaris:

  1. Estava buscant informació sobre un altre tema i a la web de la Societat Catalana de Geografia he trobat aquest text referent a Blasi, on citen al també geògraf Josep Iglésies:

    Blasi fou elegit diputat al Parlament de Catalunya per ERC, la qual etiqueta ideològica sobrepassava, com diu Josep Iglésies, "la seva particular d'home estrictament de centre. A les comissions parlamentàries constituïa un fre i, exactament com a Torroella -cerdà entre empordanesos-, al Parlament -home de centre dins un partit d'esquerrans-, se singularitzà igualment en mantenir la ponderació que li era característica."

    ResponElimina
  2. Narcís, ja veus que els torroellencs som gent ponderada. Gràcies per la teva troballa. Jordi.

    ResponElimina