dissabte, 30 d’agost del 2014

Morrissey desitja que mori el torero.

Nou treball del gran Morrissey. L'antiga alma mater dels Smiths, després de cinc anys de silenci, crisis de salut, i problemes amb el seu segell editor, ens gratifica amb un album impagable: World Peace is None of Your Business. 

Hi trobarem cançons més actuals que mai, de temàtica ben contemporània, on escoltarem crides a l'abstencionisme, i crítiques als estereotips de les nostres acomodades societats (no us perdeu "I'm not a man"). També punyents clams contra les agressions als animals. Com per exemple el tema "The Bullfighter Dies", on el cantant espera i desitja que a les curses de braus acabi morint el torero i en què, per cert, parla de Barcelona com una de les capitals de la tauromàquia.

No estic d'acord amb les crítiques negatives que ha tingut l'àlbum i en tot cas, un disc mediocre de Morrissey sempre és molt millor que la majoria de treballs de l'escena indie actual. Estem parlant d'un home de més de cinquanta anys, que no ha perdut la capacitat d'innovar amb una veu més madura i avellutada que mai.  

Torna doncs el cantant de la malenconia, el poeta veterà que ens sacseja les ànimes des de fa més de tres dècades i que amb la seva veu de baríton, ens canta tots els matisos de la desesperança, l'amor i la lluita.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada