dijous, 27 de novembre del 2008

In vino veritas

Llegeixo als diaris que el 40% del vi que consumim els catalans prové de la Rioja. I que només un 28 % prové de Catalunya. Quan precisament no hi ha cap comunitat amb tantes denominacions d'orígen (ni més ni menys 11!) com té Catalunya. Trist.

Fem el primer pas aquestes festes de Nadal: Tots i totes a consumir vins i caves catalans! Preferiblement --permeteu-me escombrar cap a casa-- bevem vi de la D.O. Empordà. I és que a l'Empordà hi trobarem vins de molta qualitat i, en cada segment de producte, la millor relació qualitat-preu respecte d'altres zones vitivinícoles. Tindrem qualitat, a bon preu i, a més, ajudarem els nostres productors, que bé que s'ho mereixen.

Salut i bon vi!.

3 comentaris:

  1. Jordi,
    doncs sí, alguns ens ho creiem i només comprem vins de Catalunya (amb alguna petita excepció;-)...hi ha alguna informació pendent, crec recordar ;-)
    salut

    ResponElimina
  2. Tens raó Trina, sóc un impresentable. Pots trobar tota la informació dels vins de l'Empordà al web de la D.O. A nivell d'exemples, jo citaria el Celler Martín Faixó (amb el negre Perafita), el Mas de Vida de Cistella, el finca Malaveïna de Perelada o el negre reserva de Can Sais de Vall-llobrega...
    Però n'hi ha moltíssims de bons!

    ResponElimina
  3. Jordi,
    no ets cap impresentable, si us plau..al contrari, gràcies per l'excel·lent recomanació, he provat el Mas de Vida i és molt bo..continuarà....

    ResponElimina