dimarts, 26 de desembre del 2006

Cap a Palau de Santa Eulàlia

La setmana passada, en una de les primeres sortides del despatx a la meva nova feina, vam visitar Palau de Santa Eulàlia, el municipi amb menys habitants de la Vegueria de Girona. Pels interessats en les curiositats institucionals, Palau de Santa Eulàlia és l'únic municipi de la demarcació que es regeix pel sistema tradicional de Consell Obert, en què tots els veïns, com en la vella democràcia directa atenenca, actuen com a Ple de la Corporació.
En Lluís Camps, el seu alcalde, té la saviesa del polític local "bregat" en moltes lluites i el punt d'escepticisme i d'una certa distància de la gent de l'Empordà. Amb en Lluís, sense conèixer-nos molt bé, de seguida m'adono que parlem el mateix llenguatge.

Algun dia s'haurà de pensar en el necessari homenatge als alcaldes dels pobles petits (petits en habitants). La seva feina silent que no mereix grans titulars als diaris, gairebé voluntarista, ha aconseguit posar al dia els nostres pobles, que no fa tants anys ni tan sols tenien els seus serveis bàsics coberts. No ho han tingut fàcil, i des de les altres institucions -reconeixem-ho- no sempre s'ha sabut estar al seu costat.

Adjunto la foto que va publicar El Punt de la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada