
Malgrat que es tracta d'un fenòmen tan antic com la pròpia humanitat (el nostre ancestre, l'homo sapiens del qual descendim, aparagué a Àfrica), la immigració i els desplaçaments humans prendran en els propers anys un paper protagonista en tots els àmbits de la vida pública, des de les relacions internacionals fins als nostres paisatges urbans, passant per l'economia, la cultura o el fet religiós. Les noves societats que en resultaran requeriran, al meu entendre, un apuntalament dels serveis públics i una consideració de l'immigrant com a igual en obligacions i drets. Per contra, em generen certa prevenció algunes propostes que consideren l'estranger com a presubjecte a qui se li ha d'exigir, per a esdevenir un igual, la demostració de determinades actituds, esforços o resultats no exigibles als altres ciutadans.
En qualsevol cas, més enllà de les opinions democràtiques de cadescú, cap de les quals ha de ser menystinguda, aquest número de la Vanguardia Dossier és molt recomanable. Per llegir i conservar.
Jordi,
ResponEliminaEndavant amb la tasca blocaire. Esperem que tinguis prou temps en la teva renovada vida professional a la Generalitat per anar afegint-hi textos. Records torroellencs,
Joan
Abans de res, felicitar-te pel teu nou càrrec. Dit això, esperem que els d'ERC us acosteu més als vostres votants i tingueu present les seves preocupacions sobre aquest tema. En immigració, no es poden fer comparacions tant fàcilment amb Canadà o EEUU, entre d'altres coses perquè allà el 99% de la població és d'origen immigrant, i el model d'Estat i economia és completament diferent.
ResponEliminaSalutacions,
http://votant.bloc.cat