diumenge, 18 de febrer del 2007

Manifest d'Euston.

Tot llegint El Pais m'assebento del Manifest d'Euston. Amb aquest manifest un grup d'intel·lectuals progressistes es proposen superar l'instrumental clàssic de l'esquerra, assumint posicions més properes al liberalisme. La iniciativa ha près forma al pub O'Neill's a Euston Road a Londres. En una primera lectura em sembla força suggerent. S'haurà de veure si, com els apòstols de la Tercera Via de Giddens, els d'Euston acaben sentant doctrina a determinada part de l'esquerra continental.

Aquí una traducció a l'espanyol (no l'he trobada al català).

2 comentaris:

  1. Desconeixia l'existència d'aquest manifest i el trobo molt encertat (l'he signat i tot). Hi ha frases que subscribeixo plenament, com quan denuncien la vergonyosa col·laboració entre integristes religiosos i una part dels de "No a la Guerra" que es fan dir d'esquerres. Això també s'ha donat a casa nostra.

    Els britànics, últimament, estan molt donats a renovacions ideològiques. Després del precedent del New Labour, mira la renovació dels Tories que està duent a terme David Cameron; encara ahir en parlava al meu bloc.

    ResponElimina
  2. Gràcies Narcís. A mi no m'ha entusiasmat excessivament, tot i que benvingut sigui el debat. També et comento, sense que això vulgui significar massa res, que un dels valedors d'aquest manifest a casa nostra ha estat Arcadi Espada, juntament amb altres persones de Ciutadans. Per cert, m'ha agradat el teu post sobre Cameron i també m'ha agradat el seu bloc que he conegut gràcies a tu.

    ResponElimina