dimecres, 9 d’abril del 2008

Nacions ocupades. Encara hi ha classes.

Segueixo encuriosit l'evolució de les protestes en favor del Tíbet en motiu de la celebració dels propers Jocs Olímpics Xinesos. I em pregunto perquè la causa tibetana genera tantes adhesions a Occident. Des d'adinerats actors de Hollywood fins al multimilionari George Soros, passant per tota mena de cantants de rock, intel·lectuals i tot el cor mediàtic nostrat. ¿Perquè aquest exòtic i remot (per nosaltres) país de l'Àsia central genera tantes simpaties i adhesions?.

En qualsevol cas, recomano als txetxens, per exemple, que es vesteixin amb túnica budista, o als saharauis que facin meditació trascendental. I a Txetxènia, a la República Saharaui i a tantes nacions ocupades que convencin els tibetans per a oferir classes de màrqueting polític internacional. ¿Us imagineu que Richard Gere defensi els drets del Caixmir, del Kurdistan, de Palestina o de Somalilàndia?. Què han fet aquestes nacions per no tenir el glamour de la causa tibetana?.

Tot plegat sigui dit amb tot el respecte, simpatia i els millors desitjos cap a la causa tibetana!.

1 comentari:

  1. Ben cert, especialment tenint en compte que hi ha moltes coses per criticar de la Xina. El budisme es veu que tira... n'han fet pel·licules, llibres, fins i tot alguns se n'han convertit. Sorprenent.

    ResponElimina