dimecres, 16 d’abril del 2008

Noves creus de Sant Jordi gironines.

El Govern va acordar ahir concedir la Creu de Sant Jordi, entre d'altres, a quatre personalitats gironines en agraïment per la seva tasca en la defensa de la identitat i personalitat de Catalunya, o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.
Francina Boris (Girona, 1915): locutora de ràdio. En reconeixement a la gran importància de la seva contribució a la difusió de la llengua catalana, tant des de les ones com de la promoció en un sentit ampli. Nomenada oficialment locutora de la Generalitat de Catalunya durant el període republicà, l'any 1942 va crear, des de Girona, Nostra dansa, programa degà de la informació sardanista i primer espai radiofònic de la postguerra en català.
Josep Cassú (Bordils, 1941): músic i compositor de sardanes. Per la vàlua i projecció de la seva trajectòria en el món sardanístic, com a autor, director de dues de les millors cobles orquestres del país -Els Montgrins i La Principal de la Bisbal- i professor de música. El seu destacat impuls a la recuperació i el manteniment de la música catalana i de cobla ha contribuït a consolidar-ne un públic ampli.
Rosa Serra (Vic, 1944): escultora. Per la qualitat i la projecció de la seva obra, centrada al voltant de la figura humana i tractada amb diferents materials acabats amb una delicada suavitat. Les seves escultures públiques es troben escampades arreu de Catalunya, a més d'altres països. També és autora de la Suite Olympique de la seu del COI a Lausana i de diverses peces d'aquesta temàtica situades a l'Olimpic Park de Seül i al Comitè Olímpic d'Àsia, a Kuwait.
Jaume Sobrequés (Girona, 1943): historiador i polític. En reconeixement a la seva valuosa trajectòria en l'àmbit historiogràfic, que comprèn la recerca, l'ensenyament, la divulgació i la tasca que ha dut a terme a través de la direcció del Museu d'Història de Catalunya, entre altres càrrecs institucionals. I també per la seva sostinguda contribució a la democràcia i a l'autogovern, des d'un sentit nacional i de progrés.
A tots ells moltes felicitats i el reconeixament per la feina feta!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada