dissabte, 30 de juny del 2007

Política catalana: l'hora de les agendes internes.

Després d'un cicle llarg i extenuant de convocatòries electorals, sembla ser que els partits polítics catalans han obert l'agenda de les qüestions internes. Només cal donar un cop d'ull a una petita mostra dels titulars polítics de la premsa d'aquest dissabte:

"Mas decideix engegar el debat per redefinir CDC"
"Cinco candidaturas pugnan por el control de Ciutadans en un congreso"
"Mas trata de apaciguar a sus bases críticas con Unió y prevé una renovación interna"
"Carretero pide recuperar el "eje nacional" pero descarta salir del gobierno"
"El sector catalanista del PSC impulsa un debate para regenerar la izquierda"

Debats interns de major o menor calat també s'estan produïnt a altres opcions polítiques com Iniciativa o el Partit Popular de Catalunya.

Tant l'enfoc mediàtic com l'opinió de bona part de la ciutadania del nostre país en relació a aquests moviments tendeixen a associar-los a dinàmiques negatives i desestabilitzadores, remarcant-ne més aviat la part de conflicte que no pas de diàleg i de confrontació d'idees. Molt diferent, per exemple, a la manera de tractar els mateixos assumptes en la política francesa (si heu seguit a través de la premsa francesa el debat obert després de les eleccions presidencials al sí del partit socialista, en sorprèn la normalitat i el rigor amb què es tracta, en cap cas associant-lo a derives negatives o perilloses).

En qualsevol cas, és d'esperar que d'aquest interessant moment que estan encetant els partits catalans en surtin unes organtizacions posades al dia ideològicament, més transparents i democràtiques. I és que encara que soni a tòpic, els partits polítics són una de les peces més importants -i segurament també més perfectibles- d'aquesta nostra democràcia encara adolescent. Esperem finalment que un hipotètic avançament de les eleccions generals espanyoles no entorpeixi el procés.

2 comentaris:

  1. Quina és la teva opinió en el debat intern a ERC? Suposem com a alt càrrec proposat per ERC que tindràs una opinió

    ResponElimina
  2. Comparteixo amb tu la serietat del debat polític que s'està produint a França no només al Partit Socialista sino en general a tota l'esquerra. I recomano els tres articles de DSK a le monde, moltes de les idees que proposa i la metodologia d'anàlisis de la realitat social es pot traslladar al nostre pais.

    ResponElimina