dilluns, 13 d’agost del 2007

Cançò de l'estiu 2007: el triomf dels Països Catalans.

(Avís: aquest és un post certament frívol i decididament prescindible).

La primera vegada a la meva vida que vaig comprar-me un disc va ser a inicis dels vuitanta al carrer Santa Anna de l'Estartit. El disc en qüestió fou el single La Dolce Vita de Ryan Paris (evidentment de vinil, d'aquells que es posaven a 45 rpm). Sí, tots tenim un passat. Es tractava de la cançò de l'estiu d'aquell any basada, com totes les cançons de l'estiu, en una lletra fàcil i una música de xumba xumba enganxosa. Des de llavors, però, he anat seguint mínimament, de més a prop o de més lluny, el fenòmen de les cançons dels estius. Unes músiques fugisseres, desacomplexades i un punt ingènues, com els estius de la nostra primera joventut, quan tot estava per fer i tot ho crèiem possible.

Pels qui viviu més allunyats d'aquest gènere musical, us vull il·lustrar de les candidates a cançò de l'estiu 2007. I us n'avanço la conclusió: els intèrprets vinculats als Països Catalans marquen la pauta.

Un any més (l'any passat ho feu amb Summer Love) el mallorquí de Pollença David Tavare es situa al capdemunt de les llistes d'èxits amb el seu Hot Summer Night. De nou un producte dels Països Catalans triomfant al món!.

Tampoc aquest estiu podria faltar l'èxit de la colombiana Shakira. Després d'aquelles caderes que no mentien de l'any passat, ara triomfa amb la seva Pure Intuition. Shakira, recordem-ho, és descendent de Catalunya per part de mare, i per això s'anomena Ripoll de segon cognom. Ella ho va dir en el seu darrer concert a Barcelona: és tan catalana com el pà amb tomàquet.

Hi ha d'altres cançons que estan de moda en carpes, xiringuitos i discoteques estiuenques, com ara la de la noia del paraigües, la Rihanna, que ens canta Umbrella.

Com es pot comprovar aquests temes no es caracteritzen pas per la seva qualitat musical ni per la profunditat de les seves lletres... Però és que ningú els demana aquesta funció. I no, no disparem contra les cançons dels estius, ja que amb elles potser també atacarem part de la banda sonora íntima d'algún episodi de les nostres vides.

En qualsevol cas quedem-nos amb una de les millors cançons d'aquest estiu en català, XL dels incansables Els Pets.




S'admeten comentaris sobre les vostres cançons d'estiu.

3 comentaris:

  1. Imprescindible per una canço d'estiu que es vulgui catalogar como a tal , que quedi pels restes imantada en un petiti raco del cervell . Tinc molts anys i no hi ha co...ns de treurem l'estrofa del " PAJARITOS A BAILAR LA COLITA HAY QUE MOVER PIU , PIU , PIU , PIUUUUU " .

    En fi , no us preocupeu estic en bones mans :)...


    Salut

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Gràcies per la teva aportació Guillermo. No, no coneixia aquesta cançò. Pots enllaçar o incorporar videos de youtube al bloc mitjançant les pròpies opcions que et dóna el youtube. Normalment apareixen a la dreta del video, i tens la possibilitat de copiar la ubicació del video o bé que es vegi directament des de la teva pàgina. Quan vulguis fem una prova pràctica. Cuida't. Jordi

    ResponElimina