diumenge, 4 de novembre del 2007

Un any de legislatura i deu mil visites.

En complir-se el primer any d'aquesta legislatura catalana, es dibuixa un mapa electoral força estabilitzat segons l'enquesta d'avui de La Vanguardia. De la mateixa es pot desprendre, en tot cas, una lleugera tendència de l'electorat català a premiar els partits de govern i a castigar els de l'oposició. Ep!, que ho diu La Vanguardia!.

En qualsevol cas, l'elevat grau de fidelització de l'electorat català no és un fenòmen novedós. Des de mitjans dels noranta tenim un sistema de partits força consolidat en què, quan hi ha hagut un canvi de govern, aquest ha estat decidit per poquíssims escons. I és que potser les decisions individuals de canvi de vot dels catalans tenen quelcom de costoses a nivell personal i, com a tal, són minoritàries. En qualsevol cas, vaticino força avorriment als profetes de l'apocalipsi i als somniadors d'un daltabaix electoral que ens ha de portar directes a la terra promesa (tot i que alguns no en veurem mai cap de terra promesa; ens quedarem voluntàriament a la primera taverna del camí).

Acabo amb un reconeixament a totes i a tots els lectors d'aquests modestos Camins de Ferro. Amb deu mesos i mig hem superat les deu mil visites. Gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada