dimecres, 28 de novembre del 2007

Aznavour, novel·la negra gironina, RENFE.

M'assebento per l'article d'en Joan de Segarra -amb qui comparteixo una certa passió i vanitat francòfila- al Culturas que el gran Charles Aznavour deixa la cançò. És temps doncs per recuperar La Bohème i estremir-nos una vegada més recordant quan teníem vint anys i vivíem de l'aire dels dies. Esperàvem la glòria recitant versos i podíem passar la nit en blanc retocant el dibuix del contorn d'un pit.

Ara, quan l'atzar dels dies ens porta a fer un tomb a la nostra antiga adreça, ja no reconeixem ni els murs ni els carrers que veiéren la nostra joventut. En aquesta seva nova decoració, Montmartre sembla trist...




------

Girona ja té la seva crònica negra en forma de novel·la: Diari d'un forense, anatomia de 10 crims reals de la garrotxina Clàudia Pujol. Inspirat en l'experiència del gran professional en medicina forense (i persona d'una gran humanitat) Narcís Bardalet, el llibre beu de les fonts de la literatura de detectius i recull els casos criminals que més han sacsejat la societat de les nostres comarques. Doncs això: CSI a la Gironina. Molt recomanable.

------

En aquests temps de popularització del transport aeri, de vegades s'oblida que a Girona estem connectats ferroviàriament amb grans capitals europees. Efectivament, els amants dels viatges internacionals amb tren, a l'estil dels grans expressos europeus, des del centre de Girona podem anar a Montpeller, Paris, Gènova, Milà, Torí, Ginebra, Berna, Zuric i… Madrid... Madrid?, doncs no. Em diuen que la RENFE ha eliminat el mític exprés nocturn Costa Brava que diàriament connectava Portbou amb Madrid. Deu ser que l’empresa ferroviària espanyola, en exercici del seu dret a decidir, ha decidit desconnectar-nos de la capital d’Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada