divendres, 1 d’agost del 2008

Bones notícies pel Baix Ter



Si dilluns passat es presentava a Torroella el projecte, llargament reivindicat des del territori, de Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter, avui divendres, a la Delegació del Govern, s'ha signat el conveni que possibilitarà l'execució de les obres de millora dels regadius del tram final del Ter.

El futur Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter ha de possibilitar una gestió coherent i conjunta d'aquests espais naturals, incloent les zones humides del tram final del riu; espais que formen un conjunt d'excepcional interès paisatgístic i cultural, però també geològic i biològic. A banda de la preservació del medi natural en un territori fortament humanitzat, aquest Parc Natural ha de ser també una eina de desenvolupament local, un actiu també en termes econòmics, ja que podrà esdevenir un focus d'atracció de turisme de qualitat en aquesta primera línia de la costa tan castigada a d'altres indrets de la Mediterrània.

I amb la signatura d'avui del conveni pel finançament de les obres de millora de regadius entre la Generalitat i les Comunitats de Regants de la Presa de Colomers i del Molí de Pals, mitjançant el qual els regants únicament hauran d'assumir un 3% del cost, es dóna el tret de sortida de les obres. Unes obres que dotaran de major eficiència al conjunt del sistema de réc, garantiran la disponibilitat d'aigua pels regants i faran més sostenible mediambientalment l'ús agrícola de l'aigua. Tot plegat, juntament amb l'anunci de les obres a la presa de Colomers, generarà un substancial estalvi d'aigua del qual se'n beneficiarà el riu.

Una bona setmana, per tant, penso, per la gent del territori del Baix Ter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada