diumenge, 2 de setembre del 2007

Idees per a la rentrée gironina.

Des de fa força anys segueixo una mena de ritual d'activitats al nord de les nostres comarques en aquestes setmanes de tornada a la feina. La veritat és que actes com aquests, que es celebren la primera quinzena de setembre, m'han fet durant uns quants anys les rentrées més lleugeres.

Començo per tot un clàssic: Visa pour l'image. La gran mostra mundial del fotoperiodisme, a Perpinyà. L'excursió mereix tota una jornada. I per recuperar forces entre mostres, un dinar amb notes exòtiques a Le Coq Au Riz o a La Route de Tanger. Una altra mostra, ben diferent, és la Fira del Vi de l'Empordà que té lloc a Figueres pels volts de la Diada. Una mostra que ha anat creixent i consolidant-se any rera any, de la mateixa manera que els vins que s'hi poden tastar van refermant-se amb èxit en el mercat gràcies a l'aposta qualitativa dels nostres productors.

Normalment el mateix dia que anem a la Fira del Vi de Figueres (on, per cert, fa uns anys vam tenir la sort de guanyar la panera!), ens arribem a Castelló a recórrer els escenaris de Terra de trobadors. Tot un poble participant activament en la recreació del seu noble passat medieval. En l'edició d'enguany es commemoraran els mil anys d'història del Comtat d'Empúries.

De fires, festes i activitats n'hi ha moltes més. Tan sols he volgut destacar les que particularment ja he convertit en gairebé una tradició. En qualsevol cas, a disfrutar d'aquesta traca final de l'estiu que la gent de les comarques de Girona tenim a casa mateix!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada