dissabte, 24 de novembre del 2007

Tres

1.- Mireu un bon atles (no serveix el Google Earth) i ubiqueu-hi las Islas Desertores, el Golfo de Penas, la Bahía Inútil, Puerto Deseado, la Isla Desolada, el Seno Última Esperanza. Ben aviat navegareu pels confins del món, propers i remots. Llavors llegiu Coloane:

Solamente una vez más el whisky y esa orilla oriental
de la Tierra del Fuego, donde las resacas del Atlántico
son como los pasos de alguien que nunca llega…

FRANCISCO COLOANE
Tristana

2.- Em sento molt honorat que José Antonio Donaire m'hagi incorporat a l'apartat Altres Idees, Bones Idees del seu bloc. Tot i que no conec personalment en Donaire, trobo ben suggerents i enriquidors els seus comentaris, que defugen sempre el fum, la frivolitat i l'argumentari partidista.

3.- Mor Paco Candel. De vegades ens costa definir allò que és i allò que no és cultura catalana. Afinariem força si convinguéssim que la nostra cultura és aquella a la que pertany en Candel.

2 comentaris:

  1. Jordi,

    ara que veig aquests noms de punts geogràfics de la Tierra de Fuego, si et queda temps, et recomano la lectura del llibre que estic llegint actualment: "Hacia los confines del mundo", de Harry Thompson. Va ser finalista del premi Booker i és una apassionant novela històrica que tracta de la vida i viatges del capità Fitzroy i de les seves discussions amb Charles Darwin a bord del Beagle.

    Una gran companyia per passar les fredes i fosques tardes fineses.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Bo, Donaire, molt bo! Referent que val la pena seguir, com a tu.
    Sort!

    ResponElimina